A világelső vízszintezhető gömbfej
ÜDVÖZÖLJÜK
Belépés / Regisztráció

A Uniqball állványfejről

Minden fotós számára nehéz döntés, hogy az állványára milyen fejet is vásároljon? A jelenlegi állványfejek nem használhatóak elég széleskörűen, ráadásul többnyire nehezek, terjedelmesek, miközben körülményesen vagy egyáltalán nem vízszintezhetőek. Választhatunk akár gömbfejet, két-, vagy három utas döntőfejet, akár videó fejet, nem nélkülözhetünk hozzájuk egy vízszintező egységet. Ettől függetlenül a nagy teleobjektívek alá gyakorlatilag alkalmatlanok is a normál gömbfejek!

A Uniqball forradalmi újdonság, merőben új felhasználási szabadsággal! Kompakt kialakítása ellenére alkalmas akár a leghosszabb teleobjektívekhez is. A Uniqball két gömböt egyesítő állványfej.

Használhatjuk akár az ismert módon hagyományos gömbfejként, azonban ha a külső gömböt (a héjat) vízszintezésre használjuk, akkor a belső gömböt mozgatva az speciális kialakítása miatt, ténylegesen egy videófej-, két-utas döntőfej tulajdonságai szerint működik! Ekkor a fényképezőgép horizontja a héj által rögzített vízszintes síkot a mozgatása közben is követi!

A héj vízszintezése a precíziós libellával aligha igényel 2-3 másodpercnél többet. A vízszintezett belső gömb nagyon jól használható videofelvételek készítésére is. A precíz beállítást egyetlen gomb finom szabályozásával biztosítjuk!

Összegezve:

  1. használhatjuk hagyományos gömbfejként
  2. teljes értékű, két utas döntőfejként
  3. rendelkezik beépített, nagykiterjesztésű vízszintező egységgel

Sokoldalú

Egyaránt alkalmas minden fotográfiai célra. Legyen az makro-fotózás, épület- vagy tájfotózás, bármi, ahol szükséges a vízszintes horizont és a pontos, gyors beállítás, vagy a téma akadálymentes követése!

A vízszintezhetőség elengedhetetlen a táj- vagy épületfotózásban, tárgyak vagy a természet fotózása során, de sportesemények, rendezvények fotózásánál is. A gyakorlatban az állványhasználat nem vízszintes talajon történik, ennek kiegyenlítése időt rabló, de fontos része az állvány felállításának. Ezzel az eszközzel ez egy pillanat műve. Páratlan a maga nemében, ez egy vízszintező egységgel egybeépített gömbfej!

A felvillantott sokoldalúsága kiemelkedően látványos a nagy teleobjektívek használatánál. Gyakorlatilag teljes szabadságot ad a gyors, erőfeszítések nélküli akciókövetéshez, a kapáslövésekhez, miközben páratlan stabilitással biztosítja a berázás-mentességet!

 

Precíz

A fotós vízszintező alkalmazások ismert pontossága kb. 1 fok. Ennyit biztosít a libellák és a digitális horizontok használata. Az általunk beépített libella nagyon jól látható, nagy kontrasztja miatt rossz fényviszonyok között is használható, és oldalnézetből is pontos beállítást tesz lehetővé, mivel parallaxis hibától mentes.

 
Jól látható az 1 fokos eltérés a vízszintestől!

 

A libellát a beépítésekor 0,1 fokra kalibráljuk,
ami a tökéletes vízszint garanciája!

Több mint gömbfej

A gömbfejek szinte a fotózással egyidősek. Sikerük záloga a beállításuk egyszerűsége. Egyetlen mozdulattal beállítható, rögzíthető a kamera megkívánt pozíciója. Mára a legnagyobb kínálat a gömbfejek között van. Ez a legelterjedtebb állványfej megoldás.

Mindezek azonban nem feledtethetik a legnagyobb elvi hiányosságát!

Majd minden fotóstéma megkívánja a vízszintes horizontot, a függőleges motívumok dőlésmentességét. A gömbfejekkel nem lehet tartani a vízszintes síkot a téma követése közben. A gömbfej kilazításakor a tér mindhárom irányába ki tud térni. Ezért követésre csak a 2D-, 3D- fejek, videófejek alkalmasak. Ezeket használva kitűnik a bevízszintezésük fontossága. Aki próbálta, az ismeri ennek a nehézségeit.

A Uniqball igen egyszerű és elegáns megoldása éppen a gömbfejek erényeiből adódik. A vízszintes sík egyszeri kijelölése egy gömbfejjel gyors. Hiszen a tér minden irányában szabadon és könnyen elmozdítható, a vízszintes helyzetben gyorsan, egy mozdulattal, rögzíthető.

Ha egy gömbbe besüllyesztünk egy másik gömböt, aminek a mozgási szabadságát egy tengely mentén két irányra korlátozzuk, akkor az mindig megőrzi a beállított vízszintet. Tökéletesen működik, mint egy döntőfej, megtartva azokat a kedvező finom mozgatási lehetőségeket is, amiket a gömbfejek kínálnak!

A legjobb választás

Minőség, egyszerűség, pontosság, design

A Uniqball megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek. A jó fotófelszerelés elengedhetetlen darabja, bármilyen állványfejet tud helyettesíteni, további kiegészítő eszköz nélkül.

A lehető legegyszerűbb megoldásai teszik kényelmessé, megbízhatóvá és könnyűvé a használatát! Ez biztosítja a tartósságát is.

A Uniqball a létező legjobb, az űrtechnológiában is használt alumínium ötvözetekből készül. Megmunkálása élvonalbeli gépsorokon, 1/100 mm-es pontossággal történik. A finom működését biztosító felületek anyaga alkalmas siklócsapágyak készítésére is. Rendkívül tartósak, kiemelkedő súrlódási tulajdonságokkal.

Ezek a felületek garantálják a precíz működést, az ugrásmentes beállításokat, a sima, akadálymentes svenkelést és megállást.

A jó működéshez egy fokozott precizitású, 0,1 fokos pontosságú vízszintező egység járul.

A kiváló anyagok, a minőségi kivitelezés, a gondosan tervezett mechanizmusok garantálják, hogy mindig csak a komponálásnak, képalkotásnak szentelheti figyelmét, a gömbfej észrevétlenül fogja szolgálni minden körülmények között.